Ételek és programok, amiket nem érdemes kihagyni az idei Gourmet Fesztiválon

Már csak pár nap van hátra a Gourmet fesztiválig, melyről szerintem nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy nem más, mint a gasztronómia szerelmeseinek a mekkája. Ennyi szakács, séf, cukrász, borász stb., és gasztronómia iránt elkötelezett rajongó ritkán van egy időben egy helyen.

55719510_1109481212556073_6061751665722130432_o.jpg

A 3 fő téma idén a paprika, a sercli és a sör. Ez az a három alapanyag, melyeknek a fogások gyökereit kell alkotnia. Bevallom őszintén, hogy elsőre elég furcsának és nehéznek tűnt a témaválasztás, de aztán, ahogy jobban elmerültem a témában, nekem is elég jó ötleteim lettek.

Persze ez nem volt több mint eszmefuttatás, mivel én nem leszek kint, mint kiállító, így nekem nem ezzel a részével kell most foglalkoznom, hanem azzal, hogy végig kóstoljam és bemutassam nektek / értékeljem azt, amit a kiállító éttermek alkottak.

A Gourmet Fesztivál hivatalos oldalára már kikerült az idei menüsor, így mindenki szemezgethet a kínálatból és előrre eldöntheti, hogy mi az, amit mindenképp meg szeretne kóstolni és mik azok a program melyeken részt szeretne venni. Én is így tettem, és most meg is osztom veletek, hogy mik, azok az ételek és programok melyeket semmi pénzért nem hagynék ki:

Almalomb: Sörös máglyarakás

Babel: Sörben pácolt grillezett polip, paprika, serclimorzsa / Tojásos nokedli, szarvasgomba, saláta

BeefBar: 7+ Ausztrál wagyu filé, burgonyapüré

Bock Bistro: Marha oldalas, barnasör sabayonnal, tormás kecskesajt krém, perec / Tonkatsu szűz, kendermagolajos sült paprika saláta

Füst és Buborék: Marhaszegy BBQ Pastrami, fermentált zöldségekkel

Laurel Budapest: Körömpörkölt, Bodag

Rácz Jenő by Costes: Kacsamell, égetett árpagyöngy, almaszén, espelette-i paprika

Sütizz!: Mákosguba, málnás kápia mousse, „söribó”

Onyx: BBQ marha fartő, füstös paprika, saláta, sör, „sercli”

A lista persze nem azt jelenti, hogy csak ezeken a helyeken fogok kóstolni, ez csak egy kiinduló pont, ami magamat ismerve, a helyszínen elég sok elemmel fog majd még bővülni.

Idén sajnos, csak a vasárnap folyamán tudok kint lenni, de ettől függetlenül az előző napi programokból is szemezgettem, és összegyűjtöttem nektek azokat, melyek szerintem a legjobbak / legérdekesebbek:

Workshopok:

Május 18. Szombat 16.30 – A kimchi készítés rejtelmei

Május 18. Szombat 18.30 – Alapok és mesterfogások: Teljes kiőrlésű kovászos kenyér

Május 19. Vasárnap 12.30 – Bevezetés a kovászolás rejtelmeibe

Exkluzív programok:

Konstantin Filippou Vacsora – Május 18. Szombat 19.00

konstantin_filippou.jpg

Lee Jong-Kuk 104: Tavaszi szél – Autentikus koreai ebéd – Május 19. Vasárnap 12.00 és 15.00

20190224_230110579.jpg

Gasztroszínpad:

Május 17. Péntek 18.00 – A Nomától Tiranáig – Bledar Kola

Május 17. Péntek 19.00 – Kultúrák találkozása – Konstantin Filippou

8.jpg

Május 18. Szombat 14.00 – Csíramálé Köveskálról – Kővirág étterem

Május 18. Szombat 15.00 – A főzés gyerekjáték! – Pesti István

Május 18. Szombat 17.00 – Ázsia mesterfokon – Rácz Jenő

Május 18. Szombat 18.00 – Művészet és szenvedély a tányéron – Lee Jong-Kuk

Május 19. Vasárnap 14.00 – A fülétől a farkáig – Max Stiegl

max_stiegl.jpg

Május 19. Vasárnap 16.00 – Mangalica: A termelőtől az asztalig

Május 19. Vasárnap 17.00 – A Magyar konyha új New York-i nagykövete: Jeremy Salamon

További programok, részletes leírások és egyéb fontos információk, a Gourmet fesztivál hivatalos oldalán találhatók: www.gourmetfesztival.hu

Kreatív Séfműhely

Te szeretnél jól főzni, mi pedig segítünk ebben! Mindeközben pedig betekintést nyerhetsz a konyhaajtón túlra, a legjobb éttermek és a profi séfek világába.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása