10 tény, amit jó, ha tudsz, mielőtt egy szakáccsal randiznál!

Valentin-nap van, a szerelmesek (és a Bálintok) napja. Ez alkalomból összegyűjtöttem nektek, hogy mire számíthat az, aki egy szakáccsal szeretne randizni, vagy tervez vele komolyabb kapcsolatot. Velünk, szakácsokkal ugyanis köztudottan nem egyszerű (manapság mondjuk már kivel az?!), de ennek az útmutatónak köszönhetően valamivel könnyebb dolgotok lesz.

elegant-tableware-1431790_1920.jpg

1.: Számunkra ez nem csak munka, hanem hivatás, ami mindenek felett áll. Ezért ha egy szakáccsal kezdesz, akkor kezdetben bele kell törődnöd abba, hogy te csak a második nagy szerelem leszel az életében, de ha minden jól alakul, akkor idővel persze ez változhat, mert senki sem szeretne remeteként, magányosan megöregedni, ezért igyekszünk megtalálni az egyensúlyt a hivatásunk és a magánéletünk között.

2.: Ha összejössz egy szakáccsal, azt hiszed majd, hogy megfogtad az Isten lábát, és soha többé nem kell már főznöd, mert innentől a konyha csakis az ő birodalma lesz. A valóságban azonban a legtöbb szakács otthon még csak a konyha közelébe se akar menni, mert éppen elég időt tölt ott a munkahelyén.

3.: Nem könnyű velünk étterembe menni, mert sokkal nagyobbak az elvárásaink, mint egy átlagembernek, és amibe csak lehet, belekötünk, sokszor még olyan dolgokba is, amikbe alapvetően nem kellene, mindezt csak azért, hogy megmutassuk, hogy mi mennyire értünk a szakmához.

4.: A legtöbb szakácsnak 10-11 óra környékén kezdődik a munkaideje és általában 23-24 óráig tart, ezért mire mi hazaérünk, te már alszol, reggel pedig próbálunk minél tovább aludni, hogy legyen elég energiánk az adott naphoz, így különösebben akkor sem vagyunk használhatóak semmire.

5.: A késeink számunkra nem csak eszközök vagy használati tárgyak, hanem a legféltettebb kincseink, ezért ha nem szeretnéd, hogy gyorsan véget érjen a kapcsolat, akkor inkább ne is érj hozzájuk.

6.: Mivel az átlagnál jóval, kevesebb szabadidővel rendelkezünk, ezért azzal kell gazdálkodnunk. Ebbe a kevés időbe kell besűríteni a családot, a barátokat, a hivatalos ügyeket és még pihenni is kellene, így nem feltétlenül tudunk minden percben csak veled foglalkozni, de az a kevés idő, amit együtt töltünk az garantáltan minőségi.

7.: Ha elviszünk valahová nyaralni, akkor a legtöbb esetben olyan helyet választunk, ahol ki akarunk próbálni egy éttermet, vagy ahol éppen egy nagyobb gasztronómiai esemény zajlik, így könnyen megeshet, hogy te arra számítasz, hogy a spanyol tengerpartra megyünk süttetni a hasunkat, de az úti cél valójában Dánia egyik Michelin-csillagos étterme lesz.

8.: A késvásárlás olyan nekünk, mint a nőknek a táska vagy cipővásárlás. Hiába van már minden fajtából kettő. Ha meglátunk valami új, különlegesebb darabot, akkor azonnali késztetést érzünk, hogy beszerezzük a gyűjteményünkbe.

9.: Nem csak hagymavágáskor potyognak a könnyeink, mert nekünk is vannak érzéseink és alapvetően romantikus alkatok vagyunk. Bár a Titanicon nem sírunk, bármelyik szakácsos filmen (pl.: Az élet ízei vagy az Ételművész) képesek vagyunk úgy zokogni, mint egy kisgyerek, aki most tudta meg, hogy nem létezik a Mikulás.

10.: A közhiedelemmel ellentétben hűséges típusok vagyunk, mivel mi is tisztában vagyunk vele, hogy a fent felsoroltakat egyáltalán nem könnyű elviselni így, ha találunk valakit, aki minden hülyeségünk ellenére szeret minket és kitart mellettünk, akkor azt nem akarjuk elveszíteni, és ahogy azt már a legelső pontban is említettem, még változni is hajlandóak vagyunk a kedvéért.

dinner-2021656_1920.jpg

A képek forrása: Pixabay

Kreatív Séfműhely

Te szeretnél jól főzni, mi pedig segítünk ebben! Mindeközben pedig betekintést nyerhetsz a konyhaajtón túlra, a legjobb éttermek és a profi séfek világába.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása