Francia csokoládétorta

A múlt hét folyamán volt az étteremben egy csoportunk, akiknek speciális kérésre francia csokoládétortát kellett készítenünk. A frissen sült tortákról feltöltöttem egy képet a közösségi oldalaimra és mivel többen is kértétek a receptet, így most megosztom veletek.

61117801_2313698598948165_1935950448473145344_n.jpg

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:

  • 375g 72%-os étcsokoládé pasztilla
  • 375 g vaj
  • 165 g porcukor
  • 6 ml konyak
  • 1 narancs reszelt héja
  • 7 tojás
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A csokoládét, a vajat, a porcukrot, a konyakot és a narancshéjat egy keverőtálba tesszük és vízgőz felett folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, egyneműsítjük. A tojásokat habverőgéppel felhabosítjuk. A felvert tojásokat fokozatosan összedolgozzuk a csokoládés masszával és 1 evőkanál lisztet is adunk hozzá. Az elkészült masszánkat sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A sütő aljába a sütés idejére  tegyünk egy hőálló edényben egy nagy marék jégkockát, mert a tortánk akkor lesz a legjobb, ha nem teljesen száraz, hanem minimálisan párás közegben készül el. Amikor megsült a torta akkor hagyjuk kihűlni, utána szeletelhető. Szobahőmérsékleten a legjobb fogyasztani.

 

 

Kreatív Séfműhely

Te szeretnél jól főzni, mi pedig segítünk ebben! Mindeközben pedig betekintést nyerhetsz a konyhaajtón túlra, a legjobb éttermek és a profi séfek világába.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása