Édesburgonya főzelék pirított magvakkal és gránátalmával

Az édesburgonya amellett, hogy egészségesebb a normál burgonyánál (bár ez igazából csak a rost és a vitamin tartalmában nyilvánul meg) az egyik legsokrétűbben felhasználható alapanyag, amely megfelelően elkészítve és mértékkel fogyasztva akár komolyabb diéta alatt is fogyasztható. Készíthetünk belőle köretet, levest, egytálételt, főzeléket vagy akár még desszertet is. Természetes édessége pedig tökéletesen kiegészíti a sós ételeket és kiemeli a különbféle sültek ízét.

Ebben a mai receptben egy pirított magvakkal és gránátalmával tálalt főzeléket készítettem ebből a narancssárga csodából. Díszítésként pedig friss petrezselymet illetve házi petrezselyem olajat használtam.

56990262_315444412472280_7709467627759861760_n.jpg

Bár elsőre tudom, hogy furcsán hangzik, hogy egy főzelékre gyümölcsöt teszünk úgymond betétként, de higgyetek nekem, a gránátalma mind ízben, mind pedig textúrában tökéletes kiegészítője lesz a főzelékünknek, emellett pedig magas vitamin és antioxidáns tartalmának köszönhetően élettani szempontból is növeli ennek a fogásnak az értékét.

Hozzávalók:

  • 1 kg édesburgonya
  • 0,1 l tej
  • 50 g vaj
  • 1 gránátalma
  • pirított magvak vegyesen (dió, kesudió, mogyoró, mandula, pekándió)
  • petrezselyem
  • házi petrezselyem olaj (a recept itt olvasható)

Elkészítés:

Az édesburgonyát meghámozzuk, egyforma darabokra vágjuk, és bő, sós vízben feltesszük főni. Ha teljesen megpuhult, leszűrjük, a vajjal és a tejjel együtt beleöntjük a robotgépbe és lágy, krémes állagúra dolgozzuk. Az így kapott főzelékünket egy finomlyukú szűrőn átszűrjük, ha szükséges, akkor még egy kevés sóval ízesítjük, és már tálalhatjuk is. Tálalásnál a tányérba halmozzuk a főzeléket, megszórjuk egy marék pirított olajosmaggal illetve gránátalmával, végezetül pedig frissen csípkedett petrezselyem levelekkel és házi készítésű petrezselyem olajjal díszítjük.

Kreatív Séfműhely

Te szeretnél jól főzni, mi pedig segítünk ebben! Mindeközben pedig betekintést nyerhetsz a konyhaajtón túlra, a legjobb éttermek és a profi séfek világába.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása