Betoltuk a 20 centist! – Tölcsibe

Napjainkban a street food irányzat az aranykorát éli. Budapest utcáin sétálva (legfőképpen a Wesselényi utca, Király utca, Kazinczy utca háromszög környékén) egymást érik a különböző a hamburgerezők, szendvicsezők, levesezőhelyek stb.. Mondhatni, elég telített már a piac, ezért ha valaki úgy dönt, hogy ilyen jellegű helyet szeretne nyitni, akkor érdemes egy olyan koncepciót kitalálni és egy olyan street food étellel piacra lépni, amellyel más még nem próbálkozott.

Így történt ez a közel egy éve nyílt Tölcsibe esetében is. A hely a Wesselényi utca 23. szám alatt található. A rikító sárga színben pompázó cégtáblát már jó messziről észre lehet venni, így aki célirányosan érkezik mint mi, biztosan nem fog eltévedni. Méreteit tekintve egy átlagos méretű street foodos helyről beszélünk: egyszerre kb.: 10-15 ember tud kényelmesen leülni. A név ennél találóbb nem is lehetne, mivel teljes mértékben magába foglalja, hogy mit lehet itt kapni: waffel tölcsérbe töltött isteni finom csibehusit. Az alapötlet, a waffel és a csirke pácolásának és speckó bundázásának receptjével együtt mind-mind Amerikából jöttek. Ez utóbbi kettőn azért változtattak egy kicsit a srácok, a magyar igényeknek megfelelően:

  • a magasabb cukor tartalmú édeskés ízű amerikai verzióhoz képest itt egy sós tölcsérrel találkozhatunk.
  • a hús pácolásához pedig az amerikaiakkal ellentétben itt nem írót, hanem házi fűszerezésű kefirt használnak.

57170710_1775071549305327_7251205023982419968_n.jpg

Kínálat:

Kínálat tekintetében öt különböző tölcsérből választhatunk, melyek között vannak állandó darabok, de van olyan is, ami időszakosan váltakozik. A tölcsérek az amerikai ranch kivételével kérhetők monster verzióban is, ami azt jelenti, hogy ebben az esetben a szósz és 24dkg hús (a normál verziókban 12 dkg van) kivételével semmi más nem kerül a tölcsérbe.

Az „amerikai ranchban” a frissen sült csibe husi mellett, jégsaláta, és házi készítésű, amerikai recept alapján készült ranch szósz kerül a tölcsérbe. Szerintem ez egy igazi csajos / fogyókúrás tölcsér. Könnyed, nyárias, de ugyanakkor mégis laktató.

57154511_409901606467080_165593250076295168_n.jpg

A „sörös-mustáros-mézes tölcsér” az egyik személyes kedvencem. A sör nem tolakodó, egyáltalán nem érződik a kesernyés íze, ellenben egy nagyon komplex, egyszerre édes és savanykás ízvilágot kapunk, ami szabályosan eteti magát.

A „thai curry tölcsér” volt számomra az abszolút befutó, bár ez az ázsiai konyha iránti imádatomból  sejthető is volt. A vörös curry szósznak és a frissítőknek köszönhetően (chili, gyömbér, thai citromfű) ez egy nagyon intenzív ízű, mégis friss hatású tölcsér.

A „japano-chedarr” és a „klasszikus spicy bbq” tölcsérek az igazi autentikus amerikai ízvilágot hozzák el. Előbbibe házi készítésű chedarr szósz (amely a tervek szerint a közeljövőben, nagyobb mennyiségben is gyártásba kerül majd, így otthoni felhasználásra is megvásárolható lesz), jalapeno, újhagyma és tortilla chips kerül, míg utóbbiban jégsalátával, lilahagymával és amerikai bbq szósszal (az egyetlen olyan szósz, ami nem házi készítésű, hanem egyenesen Mississippiből érkezik) találkozhatunk.

56927348_311625122839170_7377549402618986496_n.jpg

A tölcsérekhez köretként kérhető hasábburgonya vagy tortilla chips. Italok tekintetében pedig a klasszikus Coca-Cola termékek mellett házi szörpökből és kézműves sörökből válogathatunk.

Értékelés:

A Tölcsibe nem akar több lenni, mint ami (és pont ez teszi tökéletessé): egy laza és hangulatos hely Budapest bulinegyedének a közepén, ahova az emberek azért jönnek be, hogy jól lakva távozzanak.

A pult előtt állva be lehet látni a konyhába, de külön kiemelném a vendégtérben elhelyezett tvket, amelyen egy kis image-film látható, ahol teljes betekintést nyerhetünk a készítési folyamatokba.

 A hely szlogenje, a „20 centi, fullra töltve!” teljes mértékben fedi a valóságot, mert ezek a tölcsérek bizony jól megvannak pakolva, szóval tutira nem marad éhes az ember (ha menüben eszi, akkor meg végképp). Az ízek jók és összetettek és nagyon pozitív, hogy gyakorlatilag minden helyben, frissen készül.

57226358_1250454365105365_7856160655206776832_n.jpg

A jövőre nézve nagy terveik vannak a tulajdonosoknak. Hamarosan indul a Foodtruck és cateringben is gondolkoznak, így a nyár folyamán valószínűleg már több helyen is találkozhattok majd ezekkel a fullra töltött tölcsérekkel!

Kreatív Séfműhely

Te szeretnél jól főzni, mi pedig segítünk ebben! Mindeközben pedig betekintést nyerhetsz a konyhaajtón túlra, a legjobb éttermek és a profi séfek világába.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása